Hitta ditt perfekta köksgolv

Köket är hemmets hjärta, och ditt val av köksgolv är avgörande för både utseende och funktionalitet. När det är dags att välja köksgolv behöver du överväga flera faktorer – stil, krav på underhåll och funktionalitet med mera. I denna text går vi igenom några vanliga golvtyper som passar i kök och ger dig inspiration i ditt val av köksgolv!

Vilka golv passar som köksgolv?

När det kommer till val av köksgolv finns det flera olika alternativ att överväga. Några av de mest populära golvtyperna för köket är vinyl, plast, klinker, sten och trä. Varje golvtyp har sina för- och nackdelar, så låt oss informera och inspirera dig i valet av köksgolv!

Vinyl- och plastgolv

Vinylgolv/plastgolv är mycket praktiskt som köksgolv, och dessutom budgetvänligt. Vinyl och plast finns i ett brett utbud av färger och mönster att välja mellan, vilket gör det lätt att hitta en stil som passar din smak och kökets design. Här är några av fördelarna med vinyl eller plast som köksgolv:

Så vad är nackdelen med plast- och vinylgolv?

Klinker- och stengolv

Klinker och sten är två andra populära materialval för köksgolv, särskilt för dig som vill ha en robust och tidlös stil i köket. Några av fördelarna med klinker eller sten som köksgolv är:

Å andra sidan finns det också nackdelar med klinker/sten som köksgolv:

Trägolv

Trägolv ger en varm och inbjudande känsla till köket och är ett populärt val för dem som älskar den naturliga skönheten som materialet erbjuder. Här är några av fördelarna med att välja trä som köksgolv:

Några nackdelar som trägolv i köket kan ha:

Inspiration för köksgolv

När du ska välja köksgolv är det alltså viktigt att tänka på din livsstil, hur stort underhållsbehov golvet kräver och självklart hur du vill att ditt kök ska se ut. Oavsett vilken typ av köksgolv du väljer så hjälper vi på Golv Finish dig att säkerställa att ditt köksgolv både är funktionellt och ser fantastiskt ut.

Kontakta oss

Slå oss en signal på 018-10 21 50 eller maila oss om du vill du ha offert eller du har frågor eller funderingar om något. Använd gärna formuläret nedan så svarar vi så fort vi kan.