Golvslipning i Uppsala & Stockholm

Vi är specialister inom golvslipning. Golv Finish slipar alla typer av trägolv & parkettgolv.

Upplev skillnaden med ett nyslipat trägolv

Golv Finish AB är stolta över att kunna erbjuda experttjänster inom golvslipning i Uppsala och Stockholm med omnejd. Vi är licensierade och försäkrade och vi har återställt och slipat trä & parkettgolv sedan år 1995. Vår erfarenhet av att slipa alla typer av golv innebär att du får en pålitlig och professionell golvfirma till alla dina projekt, oavsett material, slitage & omfattning.

När du anlitar oss får du professionellt slipade golv från kompetent personal med moderna maskiner. Vi gör vårt bästa för att skydda din bostad från från damm och smuts och du får en effektiv och prisvärd golvslipning med utmärkt resultat.

Efter en genomförd golvslipning utförs även en behandling av golvet för att säkerställa ett slutresultat av god kvalitet och med lång hållbarhet. I vårt visningsrum på Kungsängsvägen 15 i Uppsala så hittar du mängder med prover på färgbehandlingar och produkter.

Slitage och nedsmutsning är viktiga faktorer för vilken metod och behandling vi kommer att använda vid renoveringen av golvet. Vi strävar efter att använda produkter som har så lite negativ miljöpåverkan som möjligt. Varmt välkommen att kontakta oss för en offert redan idag!

Fördelar med en professionell golvslipning

Våra kärnvärderingar har gett oss ett gott rykte som pålitliga och ärliga golvslipare i en bransch där många verksamheter lider av förseningar och brutna löften. Öppenhet och kommunikation motverkar oväntade överraskningar och även om komplikationer medför ett hinder eller en försening ska du som kund aldrig behöva vänta på en golvslipare som inte dyker upp.

Vilka golv kan du slipa?

Vi är stolta över vårt arbete med slipning av alla sorters trägolv. Vi kan hantera alla massiva trägolv och har vana av att slipa ekparkett, slipa lamellparkett eller att slipa parkettgolv. Oavsett om ditt golv består av ask, bok, björk eller furu får du ett utmärkt resultat efter en slipning. Golv av mjukare träslag behöver vanligtvis slipas och underhållas oftare. Men se upp om du inte är helt säker på vilket golv du faktiskt har! Det finns nämligen en del golv som inte bör slipas. Exempelvis finns många plastgolv som verkar vara klassiska parkettgolv men som egentligen bara täcks av ett tunt lager trä. Är du osäker på om ditt golv klarar av en slipning? Vi hjälper dig med rådgivning för ditt golv och hur många slipningar det tål. Visar det sig att du skulle behöva lägga ett nytt golv kan vi såklart hjälpa dig vidare

Vad kostar det att slipa golv?

En golvslipning kan genomföras av flera skäl, för att få bort ojämnheter, repor, missfärgningar eller om du har ett äldre golv som behöver en grundlig renovering och ytbehandling. Priset på en golvslipning varierar beroende på vilken typ av golv som behöver slipas, den totala ytan och hur pass slitet golvet är.

När du kontaktar oss går vi gemensamt igenom dina förutsättningar, alternativ och erbjuder rådgivning anpassad efter ditt golv och dina behov. När vi har en gemensam förståelse för dina önskemål får du en offert och vi påbörjar arbetet vid avtalad tidpunkt. Tänk även på att golvslipning är ett hantverk med rätt till rotavdrag.

Slipa golv av fiskbensparkett, golsvlipning Uppsala
Golvslipning före efter slipning av parkett

Hur går en golvslipning till?

När du kontaktar oss för golvslipning börjar vi alltid med att lyssna på dina önskemål och behov. När du kontaktar oss hör vi av oss inom 48 timmar och vi hjälper dig med hela processen, från att uppskatta omfattningen av projektet till att välja mellan olika ytbehandlingar, och sist själva golvslipningen.

Innan arbetet påbörjas har du fått en offert och har full kontroll över kostanden. När golvslipningen är färdig lämnar vi ditt hem i gott skick och du får ett nytt och vackert golv av högsta kvalitet som motsvarar dina förväntningar.

Golvslipning steg-för-steg

En slipning av trägolv görs ofta i tre steg:

  1. Först slipas trägolvet med en grovslip, för att kunna slipa bort stora gropar eller skador som uppstått. 
  2. Därefter slipas golvet igen, med ett medelgrovt slippapper. Syftet med det är att ta bort de ojämnheter som grovslipen skapade.
  3. Till sist slipas trägolvet med fint papper, som slipar bort de reporna som de grova och medelgrova slippapperna orsakat. 

Vi arbetar endast med moderna maskiner och gör vårt bästa för att skydda ditt hem från damm och smuts. Våra slipmaskiner har en inbyggd dammsugare och allt damm samlas helt tätt och förslutet. Med en dammfri slipning av golv blir även efterbehandlingen mer effektiv eftersom vi inte behöver vänta på att dammet har lagt sig efter golvslipningen.

Bonas maskiner används flitigt av hantverkare världen över. För dig som kund är det viktigt att ditt golv ska ta så lite skada som möjligt av processen för att garantera lång livslängd.

I stället för att slita på träfibrerna och skada golvet slipar Bonas slippapper ytan jämnt, vilket resulterar i en ytfinish som också blir synbart jämnare. Kvaliteten på slipmaskiner och slippapper sticker ut, därför använder vi på Golv Finish endast maskiner från Bona.

Renovera golv eller lägga nytt?

Det är ofta ett enkelt, miljövänligt och prisvärt alternativ att slipa slitna och ojämna golv i stället för att byta ut dem helt. Gamla golv blir som nya efter att slipningen är genomfört, och med en vacker ytbehandling får du ett resultat som håller i många år. Vill du ändå byta golv erbjuder vi även golvläggning och installation av parkettgolv och fiskbensparkett.

Givetvis renoverar vi golv och trösklar och byter ut parkettstavar vid behov.

Välj mellan ett stort utbud av ytbehandlingar

För att säkerställa att ditt nyslipade golv fåt det utseende du önskar, och för att golvet ska hålla sig fint under många år framöver, behandlar vi ditt golv med en ytbehandling efter genomförd slipning.

Hos Golv Finish kan du välja mellan ett stort utbud av bets och hårdvaxoljor som är idealiska för ytbehandling. Vi arbetar endast med marknadens bästa produkter och varumärken som Vesting, Floorcoat, Welin & Co och Saico.

Med många ytbehandlingar kan du välja en annan nyans än golvet hade tidigare, vilket ger känslan av ett helt nytt golv. Till ett mycket billigare pris känns rummet nytt och modernt, och dessutom är det mer miljövänligt än ett helt nytt golv. 

I vårt visningsrum på Kungsängsvägen 15 i Uppsala så hittar du allt du behöver för att kunna planera ditt projekt. Här får du alltid hjälp av oss för att kunna få till rätt design och känsla med ditt nya golv genom att välja mellan olika prover och produkter.

Kontakta oss för golvläggning i Uppsala & Stockholm

Slå oss en signal eller maila oss om du vill du ha en offert eller du har frågor eller funderingar om ditt golv. Använd gärna formuläret nedan så svarar vi så fort vi kan.

Våra tjänster

Golvläggning av fiskbensparkett

Golvläggning

Vi är specialiserade inom golvläggning och du kan anlita oss för att lägga in alla olika typer av trägolv, med mera.

Golvslipning av fiskbensparkett

Golvslipning

Vi är specialister inom golvslipning. Vi slipar alla typer av trägolv & parkettgolv i Uppsala och Stockholm.

Sovrum med grå heltäckningsmatta

Mattläggning

Vi utför alla typer av mattläggningar för privatpersoner och företag, både i torra och våta utrymmen.