Fiskbensparkett och parkettstav

Installera ett klassiskt och tidlöst golv

Experter på installation av fiskbensparkett i Uppsala & Stockholm

Att lägga ett fiskbensparkettgolv kräver stor hantverksskicklighet. Om du letar efter en installatör av fiskbensparkett, så kan du känna dig säker på att du har hittat rätt.

Golv Finish levererar fiskbensparkett i flera olika material och dimensioner. Du har förmodligen redan sett dessa fantastiska golv på bilder av ståtliga gamla europeiska byggnader där plankorna är strukturerade i en distinkt V-form. Du kanske till och med har undrat om det skulle vara möjligt att återskapa utseendet i ditt eget hem? Vi svarar alltid snabbt på dina frågor och utför läggningen av fiskbensparkett helt enligt avtal och enligt överenskommen tidsplan och med ett resultat vi är stolta över.

Lång erfarenhet av golvläggning

På grund av det invecklade mönstret så är det mer komplext och tar längre tid att lägga ett fiskbensparkettgolv än ett vanligt trägolv. Därför är det speciellt viktigt att anlita en expert med stor erfarenhet inom installation av parkett så att inte arbetstiden, kvaliteten och slutpriset blir lidande. Vi garanterar dig att vi på Golv Finish i Uppsala är rätt entreprenör för installationer av fiskbensparkett. 

Vi har expertisen och de resurserna som krävs och vi kommer att säkerställa att vi levererar ett fiskbensparkett till utlovat pris enligt dina önskemål. Vi har vårt visningsrum på Kungsängsvägen 15 i Uppsala, men vårt arbetsområde sträcker sig över hela Uppsala och Stockholm med omnejd. Om du har några frågor om fiskbensparkett eller gällande någon av våra andra tjänster som vi erbjuder, så välkomnar vi dig att ta kontakt med oss.

Vad är fiskbensparkett?

Fiskbensparkett golvläggning av golv finish

Fiskbensparkett är ett klassiskt och tidlöst golv som har ökat i popularitet enormt de senaste åren. Fiskbensparkett blev populärt under 1920-talet och förmedlar ett väldigt exklusivt och sobert intryck, en tidlös klassiker som håller i flera generationer. Man kan lägga fiskbensparkett både med och utan frisbräda, beroende på vilket utseende man bäst tycker om. Frisen är själva ramen runt golvet. Fiskbensparkett är tåligt och kan slipas flera gånger, det gör att golvet har lång livslängd. Läs mer om fiskbensparkett på vår inspirationssida.

Vad kostar det att lägga fiskbensparkett?

Kostnaden för att lägga fiskbensparkett beror på en mängd faktorer som ytans storlek och materialvalet. Vi erbjuder flera olika typer av fiskbensparkett av massiv ek i olika dimensioner. Vi kan även tillverka stav i specialmått om ditt befintliga golv kräver det.

Även underlaget påverkar kostnaden, om det gamla golvet ska rivas bort och eventuellt behöver flytspacklas så höjer det kostnaden något. Innan vi påbörjar arbetet går vi gemensamt igenom dina förutsättningar och önskemål och ger dig en offert. Glöm inte att golvläggning utförd av en hantverkare ger rätt till rotavdrag.

Skötsel och underhåll av fiskbensparkett

Fiskbensparkett har en gedigen kvalitet och håller i flera decennier med rätt skötsel. Golvet är enkelt att sköta om och håller för att slipas flera gånger. Innan vi påbörjar arbetet med att lägga fiskbensparkett får du välja mellan flera olika ytbehandlingar som skyddar golvet och ger ett vackert utseende eftersom nya golv snabbt kan få ett slitet utseende om de inte får rätt behandling och underhåll.

Har du ett äldre golv av fiskbensparkett som behöver slipning och underhåll? Självklart kan vi hjälpa dig!

Hur vi jobbar med golvläggning

Våra hantverkare strävar efter att vara så effektiva som möjligt när vi lägger ett nytt golv. Vår erfarenhet och expertis säkerställer att du slipper onödigt byggkaos och förseningar som ett golvbyte kan innebära. Att hålla vad vi lovar och utföra arbetet i tid är värderingar som genomsyrar hela vår verksamhet och vi lämnar alltid ditt hem i gott och städat skick. När du anlitar Golv Finish för att lägga fiskbensparkett får du ett prisvärt resultat och vackert golv av högsta kvalitet som motsvarar dina förväntningar. Kontakta oss för att få rådgivning av våra hantverkare och svar på dina frågor.

Kan man lägga fiskbensparkett själv?

Ska du lägga ditt eget golv av fiskbensparkett bör du vara beredd på att det är ett tidskrävande arbete med stora krav på dina färdigheter som hantverkare. Om arbetet görs korrekt får du ett fantastiskt vackert golv som håller i flera decennier.

När du lägger fiskbensparkett är det viktigt att parkettstavarna är väldigt precisa i mått och vinklar. Det är viktigt att lägga stavarna helt tätt och att följa fiskbensmönstret noga eftersom små ojämnheter och misstag kan påverka hela golvet. Underlaget måste spacklas och slipas för att försäkra att det är helt slätt. När parketten ska läggas sker det med en stav i taget som antingen limmas eller spikas fast. Det här arbetet kräver givetvis precision och stort tålamod, därför är det mer effektivt och prisvärt att anlita utbildade och erfarna golvläggare som kan lägga ditt nya fiskbensparkett.

Kontakta oss för golvläggning i Uppsala & Stockholm

Slå oss en signal eller maila oss om du vill du ha en offert eller du har frågor eller funderingar om ditt golv. Använd gärna formuläret nedan så svarar vi så fort vi kan.

Våra tjänster

Golvläggning av fiskbensparkett

Golvläggning

Vi är specialiserade inom golvläggning och du kan anlita oss för att lägga in alla olika typer av trägolv, med mera.

Golvslipning av fiskbensparkett

Golvslipning

Vi är specialister inom golvslipning. Vi slipar alla typer av trägolv & parkettgolv i Uppsala och Stockholm.

Sovrum med grå heltäckningsmatta

Mattläggning

Vi utför alla typer av mattläggningar för privatpersoner och företag, både i torra och våta utrymmen.