Dags att lägga fiskbensparkett?

Är du sugen på att lägga fiskbensparkett hemma? Det klassiska, vackra och tidlösa golvet är ofta det första som folk lägger märke till när de går in i ett rum. Med ett fiskbensgolv kan du välja om du vill att golvet ska vara rummets huvudperson, eller inreda hur du vill och ändå vara trygg med att det vackra trägolvet inte kommer ta över för mycket. 

Lägga fiskbensparkett

Även om det varierar lite beroende på hur du vill ha din parkett och i vilket slags rum, är fiskbensparkett nästan alltid ganska svårt att lägga själv. De små trästavarna bildar ett unikt mönster som gör det väldigt viktigt att lägga golvet korrekt, eftersom även små misstag och mätfel lätt sticker ut när det vackra fiskbensmönstret bryts av.

Mäta, såga och anpassa bräderna måste man såklart göra när man lägger andra parkettgolv också. Skillnaden från vanlig träparkett är att den anpassningen oftast bara handlar om rummets kanter och hörn, eftersom golvläggning mitt i ett rum oftast är ganska problemfri så länge du har en plan. Men när det kommer till fiskbensparkett behöver du utöver att anpassa antal plankor till rummets storlek också såga och lägga små stavar på exakt rätt sätt.

Det bästa tipset när det kommer till att lägga fiskbensparkett är därför att helt enkelt låta någon med kunskap och erfarenhet av golvläggning och fiskben lägga parketten. Många andra golv och mattor är lättare att lägga själv för den som kan ta sig tiden – men tyvärr tillhör inte fiskbensparkett ett av dessa.

Genom att anlita en professionell golvläggare från Golv Finish för att lägga din fiskbensparkett, så undviker du:

Dessutom kommer du att spara en hel del tid!

Fördelar med fiskbensparkett klick

Men det finns faktiskt en genväg för den som vill ha ett vackert fiskbensgolv, men helst slipper behöva behandla och slipa en riktig stavparkett.  Numera finns nämligen flera olika klickgolv utformade som fiskben, och dessa är redan färdigbehandlade.

Oavsett om du vill göra det själv eller anlita en professionell golvläggare så är klickgolv ofta lättare att lägga än en äkta fiskbensparkett. Men lätt betyder inte alltid rätt! Stavarnas mönster kan bli ojämnt ändå och du behöver fortfarande mäta rummet noggrant för att resultatet ska bli bra.

Därför hjälper vi på Golv Finish dig gärna med din golvläggning, oavsett om du ska lägga äkta parkett eller klick. Eftersom klickgolvet redan är slipat och behandlat så kan din faktura dessutom bli billigare – samtidigt som du slipper oroa dig för att få ett fult och ojämnt golv.

Kontakta Golv Finish för din fiskbensparkett i Uppsala och Stockholm Vi hjälper dig när du vill lägga ny fiskbensparkett, eller slipa och ta hand om den du redan har. Läs mer om att lägga fiskbensparkett eller kontakta oss så svarar vi på dina frågor!

Kontakta oss

Slå oss en signal på 018-10 21 50 eller maila oss om du vill du ha offert eller du har frågor eller funderingar om något. Använd gärna formuläret nedan så svarar vi så fort vi kan.