Lägga nytt golv hemma
Vad ska jag tänka på?

Är det dags att lägga nytt golv hemma? Härligt! Få saker lyfter ett helt rum så som ett nytt golv i stilen som du gillar bäst. Men det finns en del saker att ta hänsyn till när du ska välja nytt golv, och en del misstag som du inte vill göra. Vi hjälper dig!

Att tänka på innan du väljer att lägga nytt golv

När ditt hem är redo för något nytt så är det tyvärr inte lika lätt att riva upp golvet som det är att köpa nya kuddfodral. Med Golv Finish slipning och underhåll av ditt golv så kommer det dessutom att dröja många, många år och försök till slitage innan du ens behöver fundera på om det är dags att byta igen. Men även om kvaliteten fortfarande håller så kan alla känna ett behov av förändring efter ett tag!

Både miljön och din plånbok kommer att tacka dig för en investering i ett bra och vackert golv, där du noga tänkt igenom dina val innan vi river upp trösklarna.

Ett enkelt tips är därför att betrakta golv för vad det bokstavligen är – rummets grund! Många väljer därför neutrala färger och klassiska stilar på sina golv, så grunden kan bestå även när du vill ändra din stil.

En vanlig fallgrop för många som köper nytt golv är faktiskt just att de glömmer att tänka på helheten. Golvet ska ju inte bara vara snyggt och funktionellt, det ska också passa med din stil och de möbler som du sedan vill fylla rummet med.

Om du däremot letar efter lite annorlunda och mer spännande alternativ så kan ett neutralt golv lätt kännas tråkigt. Och det är ju faktiskt så att det i många rum passar bättre med något som bryter av! Kanske vill du stärka känslan av lugn i sovrummet med en mörk textilmatta från Golvabia? Eller varför inte fixa retrokänslan i köket med ett mönstrat vinylgolv från Tarkett?

Trägolv är alltid trendigt

Trägolven dominerar våra hem år efter år. Vi förstår varför! Med det stora utbud av olika träslag och nyanser som finns på marknaden kan du alltid hitta något trägolv som passar just din stil hos våra leverantörer. 

Klassiska trägolv av gedigen kvalitet

Trägolvens allra trendigaste sida visas just nu upp i alla de olika variationer av mönster som kan läggas. Klassisk fiskbensparkett och stavparkett från danska Hørning är en odödlig favorit tack vare golvets höga kvalitet och precision i hantverket.

lägg nytt golv hemma av danskt hantverk

Den danska fabriken i Skandeborg producerar ett stort antal olika träslag som ek, rökt ek, ask och bok men även mer exotiska träslag som jatoba, bilinga, valnöt, teak och wengé. Med ett nytt golv från Hørning får du ett traditionellt danskt hantverk som håller i många år.

Man bär på stavar till golv

När du anlitar du oss på Golv Finish kan vi hjälpa dig att lägga kortstav, långstav eller mönsterstav i fiskbensmönster eller enligt dina önskemål, alltid komplett med friser och/eller ramar. 

Moderna mönstrade golv

Vill du istället lägga ett nytt golv som är lite mer modernt kan vi rekommendera det mönstrade askgolvet från Kährs som lyfter rummet på ett spännande sätt.

Genom att välja ett lite roligare mönster får ditt hem variation utan att golven tar onödig uppmärksamhet från övrig inredning och färger. Väljer du ett nytt parkettgolv från Kährs får du en modern touch på traditionella trägolv och har ett stort sortiment att välja från.

Besök gärna vår butik på Märstagatan 12 i Uppsala för att få hjälp att välja mellan olika material, utseenden, uttryck och stilar på ditt nya golv. 

Gör inte misstaget att välja bort material innan du ens har övervägt dem – dagens tåliga vinylgolv har till exempel ingen likhet med mormors slitna gamla köksgolv. 

Det viktigaste är att ditt golv känns rätt för just dig och ditt hem. När du har svårt att hitta rätt eller behöver inspiration till den kommande renoveringen så hjälper vi på Golv Finish dig gärna, hela vägen från idé till att sista biten är lagd.

Kontakta oss

Slå oss en signal på 018-10 21 50 eller maila oss om du vill du ha offert eller du har frågor eller funderingar om något. Använd gärna formuläret nedan så svarar vi så fort vi kan.