Slipa Golv – Uppsala & Stockholm

Guide 2022

Hem » inspiration » Slipa Golv – Guide 2022

Funderar du på om du behöver slipa golvet? Då har du kommit helt rätt. När ditt trägolv har börjat se slitet ut så räcker det nästan alltid med en slipning för att få det glänsande nytt igen.

Vi på Golv Finish hjälper dig att slipa dina golv, så du slipper köpa nytt innan du själv vill det.

Slipa trägolv

De allra flesta trä- och parkettgolv passar att slipa. Rejäla trägolv kan slipas ner många gånger och se lika nya ut efter varje slipning. 

Men se upp om du inte är helt säker på vilket golv du faktiskt har! Det finns nämligen en del golv som inte bör slipas. Exempelvis finns många plastgolv som verkar vara klassiska parkettgolv men som egentligen bara täcks av ett tunt lager trä. 

Om ditt parkettgolv redan har slipats ner flera gånger, kan det också vara för tunt för att kunna slipas igen. Om du är osäker på om ditt golv klarar att slipas, så hjälper vi på Golv Finish dig att reda ut det i god tid. Visar det sig att du skulle behöva lägga ett nytt golv kan vi såklart hjälpa dig vidare

Slipa trägolv & parkettgolv i uppsala

Kan jag slipa golv själv? 

Med rätt utrustning och grundliga förberedelser så kan du slipa dina golv själv. Det är dock mycket att tänka på, och väldigt mycket som kan gå fel, när du väljer att göra jobbet själv. 

För det första så behöver du rätt slags slipmaskin, vilket är en kostnad som ingår när du anlitar Golv Finish för att slipa golvet åt dig. Om du är ovan med maskinen kan golven dessutom lätt ta skada och få gropar och märken som inte går att få bort, och du kan behöva byta ut delar eller hela golvet ändå.

Det finns dessutom många aspekter som du behöver ta hänsyn till när det kommer till resten av ditt hem. Inte nog med att slipmaskinen inte fungerar till alla eluttag, du måste också flytta alla möbler samt vara noga med att inte skada väggar och lister. 

Golv Finish arbetar med professionell utrustning från Bona

Om du i stället anlitar Golv Finish så blir slipningen klar på bästa och snabbast möjliga sätt, så att du kan återgå till att använda ditt hem som vanligt igen. När vi slipar golv använder vi slipmedel och maskiner med enastående egenskaper från Bona.

Slipa golvet i uppsala med produkter från bona

Bonas maskiner används flitigt av hantverkare världen över. För dig som kund är det viktigt att ditt golv ska ta så lite skada som möjligt av processen för att garantera lång livslängd.

I stället för att slita på träfibrerna och skada golvet slipar Bona Slippapper ytan jämnt, vilket resulterar i en ytfinish som också blir synbart jämnare. Kvaliteten på slipmaskiner och slippapper sticker ut, därför använder vi på Golv Finish endast maskiner från Bona.

Hur slipar man golv?

En slipning av trägolv görs ofta i tre steg:

  1. Först slipas trägolvet med en grovslip, för att kunna slipa bort stora gropar eller skador som uppstått. 
  2. Därefter slipas golvet igen, med ett medelgrovt slippapper. Syftet med det är att ta bort de ojämnheter som grovslipen skapade.
  3. Till sist slipas trägolvet med fint papper, som slipar bort de reporna som de grova och medelgrova slippapperna orsakat. 

Tips! Se till att följa Golv Finish råd om hur du bäst sköter om ditt slipade golv, så dröjer det lång tid innan du behöver slipa golven igen. Om du tar hand om städning, avtorkning och ytbehandling så behåller golvet den nyslipade känslan länge. 

Känslan av att stå på ett nyslipat golv är speciellt 

Även om ditt golv kanske inte verkade så slitet från början, garanterar vi att skillnaden verkligen syns efter utförd slipning. Ett nyslipat trägolv lyfter standarden på hela rummet, vilket både gör att du trivs bättre hemma och att ditt hem stiger i värde. 

Vilken ytbehandling är bäst?

När vi på Golv Finish har slipat ditt golv erbjuder vi en mängd olika ytbehandlingar i bets, hårdvaxolja, lack, såpa & olja. Golvlack lägger sig ovanpå träet och skapar på så sätt en skyddande yta. Olja tränger istället ner i träet och täpper till porerna och bildar på så vis ett skydd mot slitage, kemikalier och fukt samtidigt som det låter golvet andas. Hårdvaxolja impregnerar träet samtidigt som den skapar en skyddande yta och är ett mellanting mellan olja och lack.

ytbehandling av slipat golv i uppsala

Vi hjälper dig självklart med att välja den ytbehandling som passar ditt golv bäst. På Golv Finish arbetar vi enbart med ytbehandlingar av hög kvalitet som garanterar lång hållbarhet. Efter genomförd slipning finns ett stort sortiment från ledande varumärken att välja mellan. Vi arbetar med ytbehandling från Vesting, Floorcoat, Saico och Osmo.

Med många ytbehandlingar kan du välja en annan nyans än golvet hade tidigare, vilket ger känslan av ett helt nytt golv. Till ett mycket billigare pris känns rummet nytt och modernt, och dessutom är det mer miljövänligt än ett helt nytt golv. 

Det är lätt att bli hemmablind när det kommer till slitna golv i huset, men som gäst är det ofta bland det första man märker när man kliver in. Inte minst om golvet faktiskt är flisigt. Precis samma sak gäller för ett blänkande, nyslipat och omvårdat golv. Du kanske inte trodde att en slipning skulle göra någon skillnad – förrän gästerna kommenterar ditt vackra parkettgolv eller mäklaren föreslår ett högre utropspris. 

Kontakta oss

Slå oss en signal på 018-10 21 50 eller maila oss om du vill du ha offert eller du har frågor eller funderingar om något. Använd gärna formuläret nedan så svarar vi så fort vi kan.

Våra tjänster

Golvläggning av fiskbensparkett

Golvläggning

Vi är specialiserade inom golvläggning och du kan anlita oss för att lägga in alla olika typer av trägolv, med mera.

Golvslipning av fiskbensparkett

Golvslipning

Vi är specialister inom golvslipning. Vi slipar alla typer av trägolv & parkettgolv i Uppsala och Stockholm.

Sovrum med grå heltäckningsmatta

Mattläggning

Vi utför alla typer av mattläggningar för privatpersoner och företag, både i torra och våta utrymmen.