Rengöra heltäckningsmatta

Heltäckningsmattor är en typ av golv som du hittar i allt ifrån det mysiga sovrummet till stora kontor och butikstrappor. Ibland kan tyvärr heltäckningsmattor också vara lite krångligare att rengöra än en del andra golv, men så länge du vet hur du ska göra är det enkelt!

Hur rengör man en heltäckningsmatta?

Att rengöra heltäckningsmattor behöver alltså inte vara svårt, men det kan kräva lite extra tid och noggrannhet. Här är 3 saker du kan tänka på:

Ta bort fläckar direkt

När en fläck redan har hunnit bli ingrodd så kan det bli väldigt svårt att få bort den, så agera direkt! I värsta fall kan du till och med behöva lägga ny matta där en envis fläck har fastnat. Vi på Golv Finish hjälper dig gärna med att lägga ny matta och lösa problemet på bästa sätt, oavsett om du bara vill byta ut en liten bit eller hela golvytan.

Olika fläckar städas olika

Kolla upp skötselråden redan innan olyckan är framme, så du är snabbt beredd på hur just din heltäckningsmatta rengörs bäst. Dessutom skiljer sig sätten att få bort ”vanliga” vattenlösliga fläckar och fettfläckar från exempelvis oljor och smör.

Till fettfläckar – investera i ett rengöringsmedel anpassat för ändamålet, och håll dig borta från medel som bleker. Till vattenlösliga fläckar kan du först testa att skrapa bort smutsen, därefter med disktrasa och hushållspapper.

Dammsug en gång i veckan

Damm och smuts syns inte alltid lika tydligt i en heltäckningsmatta, särskilt i mattor med längre lugg. Det kan såklart vara en fördel när besökare kommer, men det gör också att du kanske inte märker att det är dags att dammsuga. Så se till att dammsuga mattan minst en gång i veckan, så undviker du ingrodd damm, smuts och partiklar i luften som irriterar dina luftvägar.

Vill du veta mer om vilka mattor som passar var och hur du bäst rengör din nya heltäckningsmatta? Använd vårt kontaktformulär nedan.

Kontakta oss

Slå oss en signal på 018-10 21 50 eller maila oss om du vill du ha offert eller du har frågor eller funderingar om något. Använd gärna formuläret nedan så svarar vi så fort vi kan.